Varför du ska göra en HLR-utbildning i Stockholm

Vi vet inte vem det händer, eller när, men om det händer, så kan räddningen vara HLR. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst. Gå en utbildning i Stockholm.

Av alla miljontals människor i Sverige, så kanske inte tiotusen låter som ett stort antal. Men det är det, det är alldeles för många. Runt tiotusen drabbas varenda år av ett hjärtstopp och av alla dem överlever endast cirka 600 personer. Den siffran hade kunnat se annorlunda ut, om människor i dess närhet vet hur de ska agera.

Det har visat sig att chanserna att överleva ökar med 75% om HLR påbörjas inom de första viktiga minuterna. Det är en stor chans att överleva om någon bara vet hur de ska agera. Det är anledningen till att du, din familj, vänner och kollegor, ska gå en utbildning inom HLR, t.ex. i Stockholm.

Hur lång tid tar HLR-utbildning?

Det finns egentligen ingen bra anledning till att inte gå en HLR-utbildning. Under utbildningen får du lära dig så mycket mer, information som kan göra att du kan rädda liv. Du vet heller aldrig vems liv som behövs räddas, för vem som helst kan drabbas av det.

På bara några få timmar av din dag, kan du få kunskap om hur du kan rädda liv. Du kan fortsätta med din dag precis som vanligt efter du har gjort kursen. Detta är en kurs för alla, så ta med dig alla du känner och gå en kurs som kan rädda liv.

Läs mer om HLR-utbildning på denna sida: https://www.hlrutbildningstockholm.com/

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Erbjud dina anställda företagsmassage i Stockholm

Företagsmassage i Stockholm är något som uppskattas av de flesta anställda när möjligheten ges. Det ger en stunds avkoppling och är samtidigt bra för kroppen.

Att kunna få massage på företaget där man jobbar är en anställningsförmån som uppskattas av många. Oavsett om man jobbar på kontor, arbetar med kroppen eller står mer eller mindre stilla vid en arbetsstation på arbetsplatsen så kan det vara välbehövligt med massage.

Arbetstempot är ofta högt, vad man än jobbar med, och i många yrken är det inte mycket omväxling för kroppen. Eller också är det omväxlande men tungt. De flesta skulle faktiskt må bra av att tvingas att ta det lugnt, ligga stilla en stund och bara låta någon annan ta hand om en. För att uttrycka sig i termer av österländsk filosofi så är vi många som behöver lite mer yin i våra dagliga liv.

Företagsmassage är yin

Som arbetsgivare kan du bidra till detta genom att anlita en massör som ger företagsmassage i Stockholm. Det leder garanterat till att fler tar sig tid till en stunds yin och mental avkoppling samtidigt som spänningar i kroppen löses upp under massörens kunniga händer.

Naturligtvis behöver det inte ske på betald arbetstid, utan kan göras på obetalda pauser. Men genom att det räknas som friskvård så kan du subventionera kostnaden. Den anställde kan få betala en mindre summa. Och självklart ska du se till att ta dig tiden för massage du också, så att du orkar möta personalen och vara en god chef.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Vikingasmycken är populära än idag

Eleganta och iögonfallande vikingasmycken kan lyfta vilken outfit som helst. Du behöver inte vara en historienörd för att uppskatta smyckenas detaljrikedom.

Vikingatiden tillhör den skandinaviska järnåldern och pågick från 700-talets mitt till cirka år 1100 efter Kristus. Trots att det var väldigt länge sedan finns mycket från vikingatiden bevarat. Det har gjorts många betydande arkeologiska fynd från just vikingatiden, vilket har gett historiker en värdefull inblick i vikingarnas liv och vardag.

Det har hittats gravar, smycken, kläder, hus, verktyg, skepp och mycket mer från vikingatiden. Vikingasmycken är populära än idag, trots att de designades för över tusen år sedan. Med sin detaljrikedom och historiska anknytning är de populära smycken att bära till både vardag och fest.

Stor variation bland vikingasmycken

Vikingasmycken är så mycket mer än bara Tors hammare. Smyckena har ofta snirkliga detaljer som påminner om flätor eller slingrande rankor. Inslag från naturen är vanliga och både löv och blad är vanliga motiv. Det finns även smycken med runor på, samt de som pryds av världsträdet Yggdrasil. Vikingasmycken kan vara små och eleganta, eller stora och maffiga.

Om du söker ett iögonfallande smycke kan du till exempel välja ett vikingasmycke med Fenrisulvens huvud på. Även hammaren Mjölnir kan dra blickarna till sig. Men även du som söker något lite mer diskret kan använda vikingasmycken. En elegant silverring eller ett diskret halsband kunde också bäras av vikingarna. Det finns något för alla. Nästa gång du letar efter nya smycken kan du ta en titt bland de vackra vikingasmyckena.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Sola solarium förr och nu

För många som var med när det först var möjligt att sola solarium kommer orden med en varning. Men även solariets utveckling har gått framåt under senare år.

När Anna kom förbi sin mamma för en eftermiddagsfika fann hon henne i sovrummet. Överallt låg kläder slängda och mamma Stina hade något vilt i blicken. Det tog ett ögonblick innan Anna förstod vad som var i görningen. Mamman skulle på date och nu var hon på jakt efter något att ha på sig.

Anna tittade igenom plaggen och tänkte att kanske kunde hon få mamman att sola solarium och sedan kunde de tillsammans leta efter en ny klänning. Det fanns fortfarande tid att hitta något som skulle göra mamman nöjd. Hon frågade om mamman hade lust att spendera eftermiddagen följande dag tillsammans med henne. Det hade hon.

Dags att sola solarium och shoppa

Dagen därpå träffades de på sitt favoritcafé. Där berättade Anna för Stina om dagen. Först sola solarium sedan shopping. Stina satte sig på tvären direkt. Det var farligt att sola solarium, visste inte Anna det. Dottern skrattade åt sin mammas föråldrade idé om solarium och gav henne en lektion i ny teknik.

När Stina fått veta att dagens solarium var tryggare än vanlig sol, att de faktiskt var positivt att sola av många anledningar, gick hon med på att prova. När tiden var slut och de återigen klätt sig var mamman rosigt avslappnad och såg nöjd ut. Nu var det dags för shopping efter den perfekta dateklädseln. Sola solarium hos detta företag: sunlife.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Skönhetstrender 2022

Funderar du över vilka skönhetstrender som kommer slå igenom 2022? Vi listar det som vi tror kommer vara på allas läppar, kinder och ögon!

Skönhetstrender 2022

Vi har samlat några av de viktigaste skönhetstrenderna 2022. Det är alltid spännande att ha ett härligt nytt och fräscht år framför sig. Läs mer här nedan om vilka trender som vi kommer se 2022.

Smycka din mun med tandsmycke

Trender från början av millennieskiftet kommer tillbaka. I modevärlden har vi länge sett låga midjor, magkedjor och annat som hör 00-talet till. Nu gör även tandsmycket en överraskande comeback. Se bara till att välja ett smycke som inte skadar tandens emalj. Matcha gärna med läppglans á la Juicy Couture och mittbena för att göra looken komplett.

Välj något vilt till håret eller gör helt tvärtom

I år ser vi två ganska motsägelsefulla trender. Dels vilda statementfrisyrer, men också slicka och strama frisyrer med håret i knut eller hästsvans. Du får välja det som passar dig bäst. För den som vågar finns det inga gränser när det gäller form och färg på håret 2022.

Fokus på ögon

Ögonen är allt under 2022. Här vill vi ha en diskret, lite slarvig och sotad sminkning tillsammans med ett busigt och buskigt ögonbryn. Har du tunna ögonbryn? Inga problem. Det finns bra ställen att få 3D-tatuering av ögonbryn i Stockholm. Annars är allt du behöver en bra kajalpenna som du suddar ut runt ögonen. Just slarvigt är ett ledord, det skall inte vara perfekt och “on fleak” som runt 2017. Låt färgtonerna gå i brunt och svart.

Glitter överallt

Glitter i håret, på kroppen, på naglar och i ansiktet. Slösa med glitter! 2022 skall vi tindra som stjärnorna i galaxen. För den som är lite blyg kan det räcka med en skimrande ögonskugga eller nagellack om du är mer modig kan använda kroppsglitter överallt där kroppen inte täcks av kläder.

Persikokinder

Under våren är det persikonyanser som dominerar och det går bra att ha både som rouge, på läppar och på ögonlock. Rouge är överlag hett 2022 och du kan applicera det som du vill, för att markera kindben eller kindens rundning.

Ta hand om din hud

2022 vill vi ha en relativt naturlig look utan tjocka foundations eller contouring. Det kräver att man har en bra hud. Därför är det extra viktigt att ta hand om och bygga upp din hud. Under föregående år har vi behandlat vår hud med starka exfolieringar och mycket smink, nu är det tid att låta tiden andas och återfå sin balans.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Så fungerar en HLR-utbildning

Det finns ingen som helst tvekan om att kunskap om HLR kan rädda liv. Om en person drabbas av ett plötsligt hjärtstopp så är det avgörande att någon förbipasserande kan HLR och kan sätta igång med en insats till dess att ambulans anländer. Finns dessutom en hjärtstartare som kan användas inom fyra minuter så ökar oddsen för överlevnad med närmare 70 %.

Kan du HLR? Har du nyligen genomfört en HLR-Utbildning i Stockholm? Vet du hur en hjärtstartare ska användas? Frågorna är relevanta sett till att Sverige överlag är ganska eftersatta i dessa frågor. Jämför man med andra länder så finns mycket att göra. I exempelvis Danmark så är en HLR-Utbildning obligatorisk om man vill ta körkortet – en sådan är inbakad i den teoretiska delen av utbildningen – och i många andra länder så genomför både skolor och företag löpande utbildning hos personal och elever.

Det är något som vi i Sverige borde fundera på. Som det är idag så gäller eget ansvar. Man får själv ta ansvar i att anmäla sig till en HLR-Utbildning i Stockholm och lära sig kring hur man ska gå tillväga i en skarp situation. Vilket innebär att man har svårt att hitta tid och att man således också skjuter utbildningen på framtiden.

Fler företag anmäler sig till HLR-utbildning i Stockholm

Företag har emellertid börjat ta ett större ansvar i denna fråga. Man ser att fler bokningar sker av företag i Stockholm som – på plats i de egna lokalerna – lär personalen hur en HLR går till, vad man ska tänka på och hur man ska agera vid en plötsligt hjärtstopp. Företagen avsätter en del av arbetstiden – men det handlar också om en investering. Dels i form av en kunskap som kan rädda liv, men dels även sett till att en HLR-Utbildning i Stockholm svetsar samman arbetsgruppen. Det blir ett välkommet avbrott i jobblunken och det är en både lärorik och intressant dag att delta vid. Dessutom så visar det att man som arbetsgivare bryr sig, vilket är nog så viktigt.

Uppföljning är en viktig del i detta. HLR handlar – som med det mesta – om kunskap som mår bäst av att serveras färsk. I takt med tiden så bleknar minnet och plötsligt så kommer man heller inte ihåg hur man ska göra. Det som rekommenderas är därför att man bokar in uppföljning och att man gör det ungefär vartannat år. Många företag ser även en HLR-Utbildning som en årlig företeelse och det ger också djupare kunskaper. Det handlar om en rejäl investering.

Årligen drabbas ungefär 25.000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. Oddsen är låga redan från start och tiden är en avgörande faktor för om man överlever. Ju snabbare ambulans är på plats – desto större möjligheter har man att klara sig. Om någon kan HLR så ökar chanserna radikalt och där livet efteråt också kan bli normalt. Genom HLR så syresätts alla muskler och vitala organ i kroppen och detta innebär att exempelvis hjärnan – vid ett senare uppvaknande – inte behöver ta någon skada. Att kunna HLR räddar, helt enkelt, liv.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips

I Solna kan du boka tid hos en tandhygienist

Du behöver ta hand om dina tänder varje dag, men du behöver också se till att gå på besök hos tandhygienisten för att rengöra dina tänder ordentligt. Boka tid hos en tandhygienist i Solna.

Hela barndomen spenderade du morgnarna och kvällarna med att spola vattnet från kranen, utan att bry dig om att borsta tänderna. Att du spolade med vattnet var bara för att dina föräldrar skulle tro att du borstade tänderna och inte tjata. Du orkade helt enkelt bara inte borsta dem. Självklart gjorde du det ordentligt ibland, men inte alls så ofta som tänderna egentligen kräver att man borstar. Du var en lat unge, helt enkelt. Men som vuxen är detta självklart något som du ångrar djupt. Dina tänder är inte i särskilt gott skick och du får göra frekventa besök hos din tandhygienist för att rengöra dem.

Rengöring av tänderna två gånger om året hos tandhygienisten

Tandhygienisten gör så gott hon kan. Dina tänder blir rengjorda och slipade två gånger om året. Det är ju bra. Men det finns ju ingenting som hon egentligen kan göra åt alla år som du inte behagade borsta dina tänder. Tandhygienisten håller rent i din mun och rengör mellan dina tänder samt slipar på tänderna varje gång du är där. Dina tänder har ganska mycket missfärgning på grund av de tandborstlösa åren. Men du jobbar på med dina tänder, både själv och med dina regelbundna besök hos tandhygienisten. Så dina tänder mår numera hyfsat bra i alla fall. Läs mer om tandhygienisten på denna sida: https://www.tandhygienistsolna.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Hälsofrämjande aktiviteter för dig med stillasittande jobb

För att prestera på topp behöver du också vara frisk. Det finns många saker du själv kan göra för att du ska få en hälsosammare livsstil, men det finns också saker du kan begära av arbetsgivaren.

Genom att hålla dig frisk kommer du kunna få ut mer av dig själv och ditt arbete. Du kommer att kunna maximera dina prestationer. Men det var just det där med att “hålla dig frisk”. Det krävs ett aktivt arbete för det. En hälsosam livsstil kommer inte automatiskt. Du kommer att behöva aktivera dig för att få ut det bästa av dig själv. Som att till exempel gå upp tidigt och ta en löprunda före jobbet. Eller ta en promenad på lunchen. En lunch där du dessutom kan välja en sallad snarare än att följa med dina kollegor till McDonalds, igen. Det är sådana små saker som alla bidrar till en mer aktiv livsstil och mer hälsofrämjande aktiviteter.

Rör er på jobbet

Ovanstående är saker som du har kontroll över själv. Men för någon som till exempel arbetar på kontor och sitter ner större delen av arbetsdagen kan det krävas extra åtgärder för att arbetet inte ska slita på hälsan. Som att ta pauser tillsammans till exempel. Kollegor emellan. Tio minuters personalgympa på förmiddagen och tio minuter på eftermiddagen. Bryt rörelsemönster. Sådant gör extremt stor skillnad. Dessutom borde du fråga din chef om du kan få ett så kallat “ståbord” så att du kan växla mellan att sitta och stå vid ditt skrivbord.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Vill du göra en tatuering i Stockholm?

Tatueringar blir mer och mer vanligt. Det är en vacker konst man skapar på sin kropp. Allt från intressen, gemenskap, även kärlek kan man skapa på kroppen. Gör din tatuering i Stockholm.

Bara längtar du efter att få känna nålen i din hud igen. Se konst växa fram på din hud. Visa upp dina fina tatueringar för de andra människorna. För hur kan man inte vara stolt när man har så fina tatueringar. Det finns skillnad på tatuerare. Precis som med andra saker så får man vad man betalar för. Hittar du en tatuerare som är för billig, då ska du dra öronen åt dig. Sneda linjer är inget man vill ha på tatueringar. Man kan göra cover-ups eller laserbehandling, men det är bättre att göra en tatuering av bra kvalitet direkt. Det gör du genom att gå till en seriös tatuerare i Stockholm eller den stad du är i.

Värt att åka långt för rätt tatuering

I nästan alla städer kan du få tag på riktigt bra tatuerare. Vill du göra en tatuering ska du vara ute i god tid. En del har väntetider i mer än sex månader. Även tatuerare kan vara specialister inom ett visst område. Vill du ha ett porträtt, då är det värt att åka till en som är expert på just det. Detsamma gäller om du vill ha tribal eller något annat. Var inte rädd för att säga vad du vill ocht tycker. Tatueringen ska sitta på din kropp i resten av ditt liv.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Bli fin hos din frisör i Gävle

Man känner sig fin när man har varit hos frisören. Unna dig att vara välvårdad i håret, för det gör så mycket för självkänslan. Ska man på fest är det trevligt att man också har en snygg frisyr.

Vi klär upp oss och gör oss festfina, målar naglar och tar de finaste skorna. Det hör liksom till att även vara välfriserad och inte komma och se ut som en golvmopp i håret. Bara några centimeter på längden, att få en toppklippning, gör en synbar skillnad. Det är livskvalitet att unna sig ett frisörbesök. Det signalerar också viss självkänsla, så det är ett hett tips att gå till frisören. Särskilt viktigt är det om du känner dig lite hängig eller inte är så pigg. Det gör verkligen skillnad.

Festfrisyrer eller vardagsfin

Din frisör i Gävle är expert på allt från vardagsfrisyrer till håruppsättningar, så du är i goda händer hos denna expert. Du behöver inte ens veta hurdan frisyr du vill ha, för de flesta frisörer kommer gärna med goda råd och har ett öga för vad du kan passa i. Det behöver inte heller vara så märkvärdigt. Bara det faktum att man går till frisören är en seger i sig, för man är alltid snyggare när man går ut därifrån.

Tänk inte att du sparar pengar på att inte gå dit. Kanske häller du i lite färg själv, men det kan bli ett helt annat resultat än vad du tänker dig. Frisören har tillgång till proffsprodukter och rejäla saxar.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet