Säkra din framtid genom en hälsoundersökning i Stockholm

Alla som har en bil vet att man en gång per år måste infinna sig för en besiktning av denna och att man vid större brister tvingas korrigera dessa innan man får tillstånd att åter framföra sitt fordon. Detta är naturligt och ett bra sätt att se över hur statusen för den bil man äger ser ut – men hur vore det om vi tog hand om våra kroppar på samma sätt och om vi införde ett tvång där man årligen måste infinna sig på en vårdcentral för att genomgå en grundlig hälsoundersökning?

Här skrattar många och tycker att denna idé både är absurd och inkräktar på den personliga sfären – men är det inte ett ganska bra sätt att undvika plötsliga hjärtinfarkter, stroke eller diabetes? Det vi här vill komma till är att vårt leverne och vår hälsa under senare år har blivit allt sämre och där vi äter alltmer fet och onyttig mat – något som leder till ovan nämnda sjukdomar.

Detta märks främst i en större stad som Stockholm där stressade människor ständigt kastar i sig dålig mat, har dåliga vanor gällande motion samt oregelbundna sovtider – här skulle verkligen idéen om en årlig hälsoundersökning vara det som i slutändan skulle kunna rädda liv.

En hälsoundersökning i Stockholm kan ge insikt

Tar man en stressad mamma i Stockholm som äter då hon har tid, röker, sover dåligt samt har svårt att ta sig till gymmet, hur får man henne att inse farorna med sitt leverne? Är vägen till insikt att basunera ut nya kroppsideal på löpsedlarna, att fylla bilagor med träningstips och visa andras perfekta liv i varenda tidning?

Här tror vi att dessa saker är väldigt kontraproduktiva och istället leder till att denna mamma i Stockholm ger upp och känner sig värdelös än att hon försöker ta tag i den rådande situationen. Vi tror här att en enkel hälsoundersökning i Stockholm skulle ge henne svart och vitt på vilka saker som ser bra ut, vilka som ser sämre ut samt på vad hon ska förändra i framtiden. Det kan ju vara så att denna mamma i Stockholm – trots det leverne hon har – ändå har perfekta värden och får högsta betyg vid en hälsoundersökning. Detta skulle då kunna leda till att självförtroendet höjs och att denna mamma i Stockholm själv – och utan löpsedlarnas uppmaningar – exempelvis slutar röka, börjar träna och äta nyttigare.

Här spekulerar vi naturligtvis i hur en hälsoundersökning i Stockholm skulle kunna te sig och vilket resultat denne skulle föra med sig men hållA med om att tanken är ganska kittlande? Det viktigaste är dock att man får fler människor att inse vikten av att genomföra en hälsoundersökning och gärna då årligen.

Att få ett direkt svar på sin kropps status – både in- och utvärtes – är verkligen ingenting som bör upplevas som pinsamt eller onaturligt utan enbart ett kvitto på vad man bör tänka på under kommande år. Att boka in en hälsoundersökning är en potentiell livräddare som alla bör använda sig av – oavsett om man bor i Stockholm, Haparanda eller Smygehuk.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips