Skönhetstrender 2022

Funderar du över vilka skönhetstrender som kommer slå igenom 2022? Vi listar det som vi tror kommer vara på allas läppar, kinder och ögon!

Skönhetstrender 2022

Vi har samlat några av de viktigaste skönhetstrenderna 2022. Det är alltid spännande att ha ett härligt nytt och fräscht år framför sig. Läs mer här nedan om vilka trender som vi kommer se 2022.

Smycka din mun med tandsmycke

Trender från början av millennieskiftet kommer tillbaka. I modevärlden har vi länge sett låga midjor, magkedjor och annat som hör 00-talet till. Nu gör även tandsmycket en överraskande comeback. Se bara till att välja ett smycke som inte skadar tandens emalj. Matcha gärna med läppglans á la Juicy Couture och mittbena för att göra looken komplett.

Välj något vilt till håret eller gör helt tvärtom

I år ser vi två ganska motsägelsefulla trender. Dels vilda statementfrisyrer, men också slicka och strama frisyrer med håret i knut eller hästsvans. Du får välja det som passar dig bäst. För den som vågar finns det inga gränser när det gäller form och färg på håret 2022.

Fokus på ögon

Ögonen är allt under 2022. Här vill vi ha en diskret, lite slarvig och sotad sminkning tillsammans med ett busigt och buskigt ögonbryn. Har du tunna ögonbryn? Inga problem. Det finns bra ställen att få 3D-tatuering av ögonbryn i Stockholm. Annars är allt du behöver en bra kajalpenna som du suddar ut runt ögonen. Just slarvigt är ett ledord, det skall inte vara perfekt och “on fleak” som runt 2017. Låt färgtonerna gå i brunt och svart.

Glitter överallt

Glitter i håret, på kroppen, på naglar och i ansiktet. Slösa med glitter! 2022 skall vi tindra som stjärnorna i galaxen. För den som är lite blyg kan det räcka med en skimrande ögonskugga eller nagellack om du är mer modig kan använda kroppsglitter överallt där kroppen inte täcks av kläder.

Persikokinder

Under våren är det persikonyanser som dominerar och det går bra att ha både som rouge, på läppar och på ögonlock. Rouge är överlag hett 2022 och du kan applicera det som du vill, för att markera kindben eller kindens rundning.

Ta hand om din hud

2022 vill vi ha en relativt naturlig look utan tjocka foundations eller contouring. Det kräver att man har en bra hud. Därför är det extra viktigt att ta hand om och bygga upp din hud. Under föregående år har vi behandlat vår hud med starka exfolieringar och mycket smink, nu är det tid att låta tiden andas och återfå sin balans.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet