Vikingasmycken är populära än idag

Eleganta och iögonfallande vikingasmycken kan lyfta vilken outfit som helst. Du behöver inte vara en historienörd för att uppskatta smyckenas detaljrikedom.

Vikingatiden tillhör den skandinaviska järnåldern och pågick från 700-talets mitt till cirka år 1100 efter Kristus. Trots att det var väldigt länge sedan finns mycket från vikingatiden bevarat. Det har gjorts många betydande arkeologiska fynd från just vikingatiden, vilket har gett historiker en värdefull inblick i vikingarnas liv och vardag.

Det har hittats gravar, smycken, kläder, hus, verktyg, skepp och mycket mer från vikingatiden. Vikingasmycken är populära än idag, trots att de designades för över tusen år sedan. Med sin detaljrikedom och historiska anknytning är de populära smycken att bära till både vardag och fest.

Stor variation bland vikingasmycken

Vikingasmycken är så mycket mer än bara Tors hammare. Smyckena har ofta snirkliga detaljer som påminner om flätor eller slingrande rankor. Inslag från naturen är vanliga och både löv och blad är vanliga motiv. Det finns även smycken med runor på, samt de som pryds av världsträdet Yggdrasil. Vikingasmycken kan vara små och eleganta, eller stora och maffiga.

Om du söker ett iögonfallande smycke kan du till exempel välja ett vikingasmycke med Fenrisulvens huvud på. Även hammaren Mjölnir kan dra blickarna till sig. Men även du som söker något lite mer diskret kan använda vikingasmycken. En elegant silverring eller ett diskret halsband kunde också bäras av vikingarna. Det finns något för alla. Nästa gång du letar efter nya smycken kan du ta en titt bland de vackra vikingasmyckena.